Our Blog

Hej alla,

nu har jag varit i Kiruna i ett par dagar och snacka om att det är kallt här! Jag är också glad att många har hört av sig angående teleskopet som jag vill donera. Det kommer inte bli en lätt match att välja vem som ska få teleskopet för alla har så bra motiveringar! Jag tänker vänta en vecka till ungefär, så nästa vecka väljer jag skolan eller personen som ska få teleskopet. Som sagt, ni behöver bara betala för frakten. Bor ni i Göteborg så kan vi göra ett undantag, då kan du träffa en familjemedlem som kan ge dig teleskopet. 🙂  Nu till lite astronomi

{"video":"http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TysrIYJOlpk","width":"560","height":"315"}

På ISS brukar man oftast experimentera och nu testar man något annorlunda, nämligen att använda vatten för att starta en eld. Visst låter det märkligt?

Från NASA: Astronauts on the ISS are experimenting with a form of water that has a strange property: it can help start fire. This fundamental physics investigation could have down-to-Earth benefits such as clean-burning municipal waste disposal and improved saltwater purification.

Videon ovan förklarar hela processen och visar en droppe som värms till 353 grader Celsius. NASA förklarar även varför astronautera utför det här experimentet och använda denna kunskap för att förstå saker här på jorden.

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Translate »