Our Blog

Hej alla,

Har ni undrat vad astronauterna uppe på ISS gör nu för tiden? Eftersom att vi inte blir så uppdaterade så vet vi inte så mycket gällande just den biten. Förutom att få se jorden så har astronauterna ombord mycket att göra. Men vad egentligen?
På Youtube har NASA släppt något nytt och unikt. Den kallas för Space to Ground och idén går ut på att uppdatera oss med det astronauterna gör under veckan. En ny uppdatering släpps varje vecka. Har man en kommentar eller en fråga (antar att dem menar kommunicera med NASA) så kan man tweeta och använda följande hashtag: #spacetoground. 

Här har ni deras första video, som släpptes för en månad sen ungefär. Jag är alltså efter, men alla gamla uppladdningar finns på deras sida. Jag tycker att det är ett bra initiativ av NASA

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=VT_oc_G6irg&feature=c4-overview-vl&list=PLTXQuaxXBKKxRSGdbqMClH0SjTq4hnTC2","width":"560","height":"315"}

Och på tal om jorden sett från rymden, har ni sett hur Norkorea ser ut? Ja, det är ju lite off topic, men bilden är ju ändå intressant.

b2ap3_thumbnail_nkorea.jpg

Källa: Aftonbladet

Som ni ser så är det bara mörker jämfört med alla andra länder. Visst trodde man inte att det var så här allvarligt? 

Och till sist, om ni vill läsa om vårt rymdprojekt så ska ni besöka www.bexuscougar.com. Jag kommer att vara en av deras bloggare så ett inlägg kommer redan ikväll, efter vårt team möte.

 

Read More

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Translate »