Our Blog

Hallå Sverige!

Ni vet säkert att jag befinner mig i Ryssland och på the international summer space school. Vi hade precis en föreläsning och just nu har vi rast, så jag passar på att skriva. Har inte wifi på vandrarhemmet så jag har bara tillgång till internet via skolans wifi.

Hittills har det gått bra. Igår fick vi lyssna på 4 talare och idag, lite senare, ska vi ha våra första lektioner.  Vad det kommer att handla om vet jag inte än, men det kommer att handla om ingenjörsskap.

Annars är Ryssland ett helt ok stället, samma sak gäller universitetet. Eftersom att Ryssland har ett eget rymdprogram så har dessa elever haft turen att få arbeta med riktigt häftiga grejer, bland annat har en grupp elever arbetat med en CubeSat! Vad är det ”negativa” med landet, eller snarare vad har jag lagt märke till under mina 2 dagar här? Jo, det är att majoriteten inte kan engelska. Därför går det inte ens att kommunicera med människorna, bara med vissa på universitetet. Igår fanns det en professor som bara kunde ryska, så han hade en översättare som översatte allt som han sa. Det funkade vilket var bra, annars hade majoriteten utav oss inte fattat ett endaste ord.
Annars har jag inte så mycket att tilläga. Jag har fortfarande 11 dagar kvar här och vi har mycket kvar att lära oss. Här har ni några bilder som jag har tagit.

b2ap3_thumbnail_20140824_142600.jpg

Samara från flygplanet. Påminner lite om Kiruna faktiskt

b2ap3_thumbnail_20140825_073858.jpg

Lite stavfel, kanske låter det mer ryska om det stavas såhär?

b2ap3_thumbnail_20140825_080129.jpg

Vår första föreläsning.

b2ap3_thumbnail_20140826_065828.jpg

En raketmodell utanför skolan. Ser väldigt snyggt ut!

Nu är det dags för en kort rast. Om några minuter ska vi ha en lektion i 3D modellering av nano satelliter ser det ut som. Ha det så bra alla!

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Translate »