Our Blog

Godmorgon!

Jag vet inte om ni har läst det, men det finns en möjlighet att Sveriges eller halvsvensk snarare) nästa astronaut blir en kvinnlig en.Hon heter Jessica Meir, en svensk-amerikansk astronaut (mamman är svensk), föddes i Amerika och har drömt om att resa till rymden vid tidig ålder. Hon valdes som en potentiell astronaut, som kan resa till ISS för ett uppdrag eller till och med bli en av de första människorna på Mars! År 2008 var hon en av 10 som antogs till NASAs astronautprogram, efter att ha blivit klar med sin magisterutbildning i rymdforskning.
Just nu bor hon (som alla astronauter) i Houston, Texas, tränas av NASA. Hon har ett par år framför sig innan hon är en färdigtränad astronaut, redo för en rymdfärd. Vi får hoppas på det bästa. Hon nämnde i alla fall att hon ska försöka att ta med sig den svenska flaggan upp, men bara om NASA tillåter det.

”För mig är drömmen är att göra en rymdpromenad, titta bakåt och se ner på jorden.

Vad hade ni valt, en resa till Mars eller en till ISS? Personligen så lutar jag mer åt Mars, men tanken att man bara får en enkelbiljett dit och VET att man kommer att dö efter en viss period får mig att tveka en aning. Och man måste lämna allt och alla bakom sig.
Å andra sidan, tänk er att resa till och få utforska helt ny planet, där ingen annan människa har varit. Det är ju något fantastiskt i sig.

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Translate »