Our Blog

Hej,

Det var, som ni kanske har märkt, ett tag sedan jag skrev ett inlägg. Detta har berott på en grej som har påverkat min vardag och mitt bloggande. Arbetet med grejen har lett till stress, oro, och även mindre sug till att blogga. Även mitt rymdintresse har påverkats och ibland känner jag mindre intresse för rymdnyheter (!!).  Jag funderade faktiskt på att lägga ner bloggen helt och hållet en dag men ångrade mig eftersom att jag både vill väcka mitt astronomiintresse och skriva om det jag verkligen lever för, rymden.

Så, då undrar ni säkert vad jag snackar om när jag skriver att allt har berott på ”en grej”. Det kom ett tillfälle då jag satt och funderade på vad jag egentligen vill arbeta med. ESA har ju varit barndomsdrömmen och jag fick jobba där under ett halvår, men jag vet att det är väldigt svårt att få ett fast jobb där. En annan faktor som fick mig att ändra riktning och fatta detta svåra beslut var det här med vad jag faktiskt vill jobba med om jag blir ESA anställd. Rymdfarkoster och design av framtida rymdprojekt har, och kommer alltid, att vara mitt intresse. Och det är jobbigt att bara älska ett ändra ämne inom astronomi, något som faktiskt består av så många forskningsområden. Att bli vald av ESA och få arbeta med just detta är nästan osannolikt, samt att ESA aldrig lägger upp en annons om att de söker efter någon med lite erfarenhet inom just detta område. Jag valde då att satsa på något annat, som faktiskt har varit plan B i flera år, och bara ta en risk. Tanken var att jag skulle göra det här när jag är mellan 50-60 och har väldigt mycket erfarenhet, men varför vänta? Går det inte som planerat så har man i alla fall försökt.

För tillfället arbetar jag med att starta ett rymdföretag (ett aktiebolag som skall grundas efter nyår, har ett avtal med en inkubator). Japp, ett företag inom rymdteknik och jag har redan en coach som hjälper mig.
Min vision är att det ska bli ett företag lika stort som GKN eller RUAG, om inte större, och att jag inom några år ska samarbeta med ESA. Jag har redan en idé och har suttit med affärsplaner, beskrivning av idén, gått på föreläsningar och mässor och så vidare i ca 5 månader. Just nu är jag är på en stadium där jag kommer att börja söka efter personer som vill grunda och utveckla företaget med mig (sökandet kommer snart).
Mitt företag ska heta Swedish Space Technologies (www.swespacetech.com) och vi (förhoppningsvis) kommer att i framtiden utveckla teknik som ska skickas till rymden. Jag har så mycket jag vill göra och en av grejerna är att bli störst i rymdsverige. När ni gör Swedish Space Technologies så ska ni veta att det är ett grymt företag 😉
Det här är nog allt jag kan avslöja just nu och nu vet ni varför det har varit så tyst här. Och jo, en sak til, jag ska gifta mig nästa vecka och har hållit på med ”bröllopssaker” vid sidan om.

Bloggen ska jag fortsätta med efter nyår, när allt har lugnat sig lite. Astrobloggen ska inte försvinna!

Loggan, som jag själv har designat.

Comments ( 7 )

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »