Our Blog

Hej alla,

NASA la upp en video för 2 dagar sen som är rätt så intressant. Jag vet inte ifall ni har hört talas om någor som heter nattlysande moln. Själv har man sett detta en endaste gång, tror jag i alla fall. Kommer ihåg att det var en vacker syn. 
Nattlysande moln (Noctilucent clouds på engelska)  går bara att se när det är skymning, då solen går ner. Hur uppstår dessa? Jo, det sägs att molnen består av väldigt små inkristaller högt upp i atmosfären (ca 90 km upp och -170 grader kallt. Jämför detta med 9-22 km, där de flesta molnen bildas.). Dessa kristaller har kristalliserats runt väldigt små stoftparticlar från meteordamm och lyser upp himlen (SMHI).
Nu har NASA lagt upp en video om detta och man verkar ha hittat en länk mellan klimaten och nattlysande moln.

b2ap3_thumbnail_noctilucent_clouds_paulsen_lrg.jpg

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=7d3t1_l4bcw","width":"400","height":"225"}

Och på tal om NASA och videon, har ni läst om det senaste om ISS. Jag la upp länken för ett par dagar sen men det skadar inte att skriva om det.
NASA har nu lagt upp en hemsida där man kan se ISS filma jorden, live också! Samtidigt hittar man en karta på vart rymdstationen befinner sig, vilket är kul. Då kan man ju se när den passerar Sverige och hur landet ser ut från rymden. HÄR hittar ni hemsidan. Bra initiativ det här!

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Translate »