Our Blog

Hej alla,

jag förstår inte hur mina 6 månader i Madrid och på European Space and Astronomy Centre tog slut så snabbt! Hur kunde alla dessa månader bara försvinna? Det känns nästan som att det var igår som jag flyttade dit. Just nu är jag hemma i Göteborg igen och om ca 1 vecka ska jag flytta norråt till min lägenhet i Kiruna igen för att fortsätta med mina studier.

Mina sista dag på ESAC och Madrid var i torsdags. Det känns fortfarande overkligt att jag har lämnat staden bakom mig. Jag kommer inte ta bussen från Moncloa till ESAC på måndag och det kommer att kännas konstigt, det vet jag.
I torsdags fick jag jobba på en liten del av mitt projekt, men det var inte så lätt. Allt jag tänkte på var att jag snart måste säga hejdå till alla och bege mig hemåt. Koncentrationen var inte på topp med andra ord.
När det väl var dags att ta bussen så tog jag farväl av mina vänner och mina handledare vilket inte var så lätt. Eftersom att jag verkligen älskar stället så blev jag väldigt känslosam och koncentrerade mig på att inte bli så ledsen. Efter avskedet tog jag en lång promenad till busshållplatsen och upprepade samma sak i huvudet: det är sista gången du tar den här vägen… Fast jag vet att jag kommer att besöka ESAC igen en vacker dag. Jag ska fortsätta med projektet här i Sverige i en månad till ungefär, sen så får jag se vad som händer. Det finns en möjlighet att jag får besöka ESAC igen inom kort.
Jag är i alla fall nöjd med det jag har gjort och det är även min handledare. Det var kul att få jobba där och se så mycket rymdrelaterat runtomkring sig. Jag gillade känslan av att gå till mitt skrivbord och hälsa på anställda som arbetar med häftiga projekt (Mars Express, Venus Express, Gaia, Herchel etc.). ESAC är nog världens bästa arbetsplats och jag har fått många vänner där. Jag kommer även sakna Madrid, speciellt vädret. Kiruna är motsatsen till Madrid och jag ser inte fram emot att få känna av -30 grader igen!

Det är ett nytt år nu och nya mål ska nås. Jag kommer att ta denna erfarenhet med mig och uppfylla nästa dröm, vilket jag ser fram emot så klart. 2013 var i alla fall ett av de bästa åren i mitt liv, garanterat!

b2ap3_thumbnail_Screen-Shot-2014-01-18-at-22.08.48.png

Read More

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Translate »