Our Blog

Hej alla,

Som ni säkert vet så är det alltid mycket att göra innan sommarlovet, och i mitt fall är det inte ett undantag. Det är alltid samma sak, mycket att göra. Kanske beror det på att man vet att det är lov snart och känner att man bara vill lägga undan allt. Vad det nu än är så finns det mycket att göra. Labbar, rapporter, inlämningsuppgifter m.m. Jag ska till Göteborg snart och längtar som bara den…

Sommaren lär inte bli så lugn i år heller. För någon vecka sen fick jag ett besked. Jag har inte alltid känt mig redo för det här, har sett detta varje år. Förra året bestämde jag mig för att skicka en ansökan och bli antagen, speciellt när jag fick reda på vad temat kommer att bli. Så jag skickade min ansökan för ett par månader sen och jag blev antagen!
European Space Agency (bland annat) har en sommarforskarskola varje år där 60 studenter blir valda. Man är i Österrike i 2 veckor och arbetar med ett projekt som teamet kommer på. I år handlar det om geofysiken av jordlika planeter i solsystemet.
I slutet får man presentera allt inför en panel av experter och teamet som vinner får en rejäl fördel. European Space Agency kan nämligen använda bidraget i framtiden, om man har tur då  (MÅSTE VINNA MED MITT TEAM!).
Jag blev i alla fall kontaktad och ska till Österrike. Är överlycklig och tackar SNSB som valde mig! Jag ser fram emot dagarna där, men samtidigt är jag verkligen nervös och känner en press. Själva tanken att massa astronomer ska döma oss gör mig riktigt nervös.

Efter mina veckor i Österrike så ska jag till Ryssland och The International Summer Space School! Där blir det massa rymd i form av föreläsningar och lektioner. Det ska bli kul att få se Ryssland och universitetet!

Aja, det är maj månad och vad händer den här månden? NASA har ordnat upp en video med olika astronomiska händelser den här månaden. Ta en titt!

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=4mxFlUCliWg","width":"400","height":"225"}

Nu ska jag plugga lite om satelliters delsystem. Tentorna närmar sig, vad jag känner av stressen…

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Translate »