Our Blog

Hej alla,

Jag har något nytt att berätta för er och är verkligen glad. För mer än en vecka sen fick jag reda på att ett par utbytesstudenter har påbörjat ett Bexus projekt, det vill säga ett projekt som ska upp flera km med en väderballong. Efter det kontaktade jag teamet och frågade ifall dem kan tänka sig att ta emot en till person. jag blev kontaktda och igår träffade jag projektledaren. Efter ett möte så sa hon att jag fick vara med! Nu till själva projektet, som är riktigt häftigt

Projektet heter Control Of Unmanned Ground vehicle from high Altitude in near time, eller COUGAR. Målet är att styra enn landare från en väderballong genom kommunikation. Landaren skall sedan styras från markstationen och ha till uppgift att bland annat lyfta upp föremål. Landaren och alla föremål kommer att vara på två olika underlag; betong och sand. Detta kommer att vara möjligt tack vare en robotarm på landaren. Den här tekniken kan användas i framtiden när vi har astronauter på Mars. Eftersom att miljön på Mars inte är lämplig för människor (mycket strålning bland annat) så kan en astronaut befinna sig i basen och styra en robot inifrån tack vare väderballongen som kan kommunicera med roboten. Det är en idé i alla fall.

Besök hemsidan, Cougar , för att få mer information om projektet och tanken bakom det.

{"video":"<a href="http://www.youtube.com/watch?v=mVv5jAQ-mNA">http://www.youtube.com/watch?v=mVv5jAQ-mNA</a>","width":"560","height":"315"}

Jag har sen jag var liten velat arbeta med en landare, så det här projektet är perfekt för mig! Drömmen är ju att skicka robot som ska söka efter liv på någon utav solsystemets månar.

Just nu ser det ut som att kommer att vara med och designa robotarmen på landaren tillsammans med ett par andra i teamet. Jag är peppad och ser fram emot resultatet. I oktober månad ska den upp med ballongen är det planerat!

Jag ska se till att uppdatera er så ofta jag kan och hoppas på att ni följer våran resa, från designprocessen till uppskjutningen.

b2ap3_thumbnail_1496489_10151954471994862_557467729_o-724x1024.jpg

Read More

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Translate »