Our Blog

Hej alla!

Det här är nog mitt tredje inlägg (mina tidigare har inte gått att publicera), så tredje gången gillt hoppas jag. Det känns konstigt att jag har varit här i snart en vecka. Kanske beror det på att vi har alla arbetar med något vi gillar.

Vi har i alla fall arbetat med vårt projekt, dag och natt, i ett par dagar nu. Ibland slutar vi så sent som 2 tiden och sen måste vi gå på föreläsningar kl 9. Samtidigt är exakt alla förkylda, man hör hur alla hostar och snyter sig. Jag tror att vårt immunförsvar har försämrats pga. allt arbete och stress.

Den första dagen satt vi och valde vilka som skulle leda vad. Jag bad om att vara projektledare eftersom att det har varit en dröm sen jag var väldigt liten. Jag vill definitivt vara projektledare i framtiden!
Efteråt var det dags att komma på ett projekt som inkluderar en landare eller satellit. Instrumentets syfte är att utforska planetens geologi. Efter flera timmars diskussion så valde vi till slut en himlakropp som jag inte kan nänma här, med risk för att någon från skolan läser bloggen hehe.

Igår hade vi vår första presentation och det gick väldigt bra. Så bra att vi inte ens fick några negativa kommentarer från experpanelen. På måndag har vi en till presentation och på torsdag ska vi ha den sista presentationen, och DÅ lär det bli tufft. Vi ska nämligen övertyga ett gäng stränga experter om att vår satellit och projekt borde satsas på. Jag är nästan 100% säker på att vårt projekt kommer att bli omtyckt och att ESA kan tänka sig att satsa på det i framtiden, speciellt när man har fått så mycket bra feedback från handledarna bland annat. Vi får se hur det går i alla fall.

Här kommer några bilder. Det är dags för mig att sova. Imorgon väntar en lååååång dag, men jag njuter av varje stund här. Älskar skolan!

b2ap3_thumbnail_Screen-Shot-2014-07-17-at-12.44.38.png

b2ap3_thumbnail_Screen-Shot-2014-07-17-at-12.44.19.png

b2ap3_thumbnail_Screen-Shot-2014-07-17-at-12.44.48.png

b2ap3_thumbnail_Screen-Shot-2014-07-17-at-12.44.55.png

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Translate »