Our Blog

Hej alla,

I början på det här året, om jag minns rätt, skrev jag om att det fanns forskare som tror ha hittat spår efter en nionde planet, i vårt solsystem! Planeten X har länge varit känd och konspirationsteoretiker har nämnt den i flera år. Deras version av den här planeten är däremot annorlunda.
Samma team har nu en teori om att den här planeten kan ligga bakom lutningen som solen har i förhållande till planeterna i vårt solsystem. Någonstans, bortom Pluto, kan det finnas en himlakropp som påverkar solens gravitationsfält såpass mycket så att solen rör sig på ett speciellt sätt. Det konstiga, enligt mig, är att vi inte har sett den. Hur kommer det sig egentligen? Kan det vara för att den är så långt bort och inte reflekterar tillräckligt ljus? Eller är det kanske för att vi inte vet exakt vart den befinner sig, vilket gör det svårt att hitta den? Just det här är inte så svårt att ta reda på, ser man någon himlakropp röra sig mellan två eller tre foton så lär man ha hittat något (om man nu vet att det inte är en himlakropp som vi känner till).
Planeten X massa är tio gånger så jordens, den befinner sig tio gånger så långt bort från solen som Pluto gör, och den lär vara orsaken till varför solen lutar 6 grader i förhållande till planeternas omloppsbanor. Eftersom att den här lutningen har varit ett mysterium så kan det här teamet kommit ett steg närmare svaret.
Förutom att solen tycks ha en konstig omloppsbana så har man även lagt märke till att andra himlakroppar också påverkas av något där ute, vilket har varit något som tidigare studier inte har kunnat svara på. Teamet har i alla fall gjort framsteg och vem vet, kanske hittar vi en nionde planet. Eftersom att jag personligen räknar Pluto som en planet så hade jag nog döpt denna till Planeten 10, fast det låter inte så catchigt. Men visst låter det här spännande? Det är just sånt här som gör rymden så intressant. Vi tror att vi vet mycket men sen så dyker något sånt här upp.

Om ni vill veta mer om den här planeten så ska ni titta på följande videoklipp

 

 

Comments ( 1 )

  • Christer Wegmann says:

    It´s really amazing with this Invesible 9th planet who can get the SUN a tilting of 6 degree and are at so long distanse

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »